POČETAK RADOVA NA PROJEKTU OBRANE OD POPLAVA U KARLOVCU: 32 milijuna kuna vrijedan projekt riješit će dugogodišnje brige stanovnika

U Karlovcu je obilježen početak radova na drugoj etapi izgradnje nasipa rijeke Kupe, obaloutvrde i zaštitnog zida na lijevoj obali Kupe, od naselja Selce do Rečice. Radovi su dio projekta “Sustav zaštite od poplava karlovačko-sisačkog područja” čija je procijenjena vrijednost 1,68 milijardi kuna, od čega se na karlovačko područje odnosi 1,06 milijardi kuna.

„Ovaj projekt omogućit će da naši stanovnici uz karlovačke rijeke, ali i na području Sisačko–moslavačke županije, više nemaju brigu koja ih je morila u proteklim desetljećima, a to je pitanje poplave i ugroze njihove imovine. Aquatermu i Vodoprivredi Karlovac želim svako dobro u realizaciji ove dionice projekta i veselim se njezinom dovršetku“, rekao je ministar Ćorić.

Cijeli projekt ima izniman značaj za Karlovac i okolicu jer će se njegovim završetkom osigurati stanovništvo i imovina od poplava koje su redovito donosile strah i brigu stanovnicima te uzrokovale velike materijalne štete.

Ugovorena vrijednost ovih radova iznosi gotovo 32 milijuna kuna s PDV-om, a rok dovršetka je tri godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.