VELIKA GORICA I MZLZ SKLOPILI SPORAZUM: Surađivat će na projektima zaštite okoliša i izgradnji održive budućnosti

Grad Velika Gorica i Uprava Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) sklopili su Sporazum o suradnji na projektima koji su vezani uz pitanja zaštite okoliša, a koji su od zajedničkog interesa obiju strana. Sporazumom su utvrđeni ciljevi izgradnje dugoročnog povjerenja, održive i odgovorne budućnosti te nastojanja budućeg razvoja u projektima s ciljem smanjenja izloženosti buci, poboljšanja kvalitete zraka te projektima od općeg interesa s ciljem edukacije, promocije razvoja i inovacija.

„Zračna luka i Velika Gorica povezani su dugi niz godina u različitim segmentima, poslovnim, društvenim i okolišnim. Upućeni smo jedni na druge i na određeni način ovisni jedni o drugima, možemo reći da su zajednice ovisne o stabilnim korporacijama, a korporacije o sveukupnoj društvenoj i okolišnoj stabilnosti zajednica u kojima djeluju“, izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ-a.

„Navedenim Sporazumom se predviđa aktivno sudjelovanje u projektima koji su vezani uz pitanja zaštite okoliša, a koji su od zajedničkog interesa i to od projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete zraka, povećanja energetske učinkovitosti, smanjenja izloženosti buci, digitalne povezanosti te projekata zelene infrastrukture“, kazao je Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice. „Budući da uravnoteženi i održivi razvoj aerodromskih aktivnosti ima izravni utjecaj na stvaranje dodatne vrijednosti u različitim segmentima života lokalne zajednice, dobrih odnosa i zajedničke vizije budućnosti, radi bolje dostupnosti podataka lokalnoj zajednici, Grad Velika Gorica i MZLZ su potpisali Sporazum o suradnji radi ostvarivanja dugoročne suradnje na projektima koji su od interesa za građane Velike Gorice”, zaključio je Ačkar.

Komentiranje nije dozvoljeno.