PAMETNI IT SUSTAV: 1. Maj iz Labina digitalizacijom procesa poslovanja do povećanja efikasnosti i prihoda

Ovih je dana završen projekt uvođenja pametnog menadžerskog IT sustava u najvećem labinskom komunalnom društvu 1. Maj. Projekt su zajedničkim snagama proveli i finalizirali timovi tvrtki 1. Maj i Libusoft Cicom.

Glavni cilj bio je izgraditi suvremeni sustav financijskog planiranja i izvještavanja koji u realnom vremenu može pratiti trendove u poslovanju. Danas je, u doba digitalizacije poslovnih procesa, ovakav projekt gotovo obveza za sve one čija vizija je vizija budućnosti – održivog razvoja, efikasnog i optimalnog modernog poslovanja ističu partneri nakon uspješno završenog projekta.

Prije svega, bilo je potrebno eliminirati ručnu pripremu planova kao i ručno ažuriranje izvršenja i alokacije troškova čime se smanjuje mogućnost pogrešaka, a proces ubrzava. Pouzdani i ažurni podaci koje je moguće sagledavati po različitim kriterijima omogućavaju menadžmentu analizu i upravljanje u punom smislu jer omogućavaju planiranje, praćenje i pravovremeno djelovanje.

Izvještajni sustav

Aktivno, „ontime“ upravljanje nije moguće na osnovu statičnih izvješća sačinjenih iz neadekvatnih „ručno“ priređenih tablica. Prepoznavši mogućnosti i prednosti digitalizacije procesa, menadžment tvrtke 1. Maj odlučio je koristiti podatke u svrhu povećanja efikasnosti poslovanja pa tako i ostvarivanja većih prihoda što potvrđuje sve popularniju tvrdnju da su, u modernom poslovanju, podaci novo zlato. Partneri projekta ne kriju zadovoljstvo odrađenim: „Finalizacija ovog projekta za nas znači da ćemo pravovremeno imati sve potrebne podatke za poslovno odlučivanje, te da ćemo imati mogućnost praćenja troškova i prihoda za svako mjesto troška. Time ćemo poslovanje optimizirati i smanjiti troškove.“, naglasio je direktor 1. Maja, Alen Golja.

Komunalno društvo 1. Maj vodi brigu o razvrstavanju, odvozu i odlaganju komunalnog otpada, održavanju javnih i zelenih površina, uslugama u hortikulturi, održavanju nerazvrstanih cesta, upravljanju i održavanju gradske tržnice, pogrebnoj djelatnosti, održavanju i upravljanju grobljem i cijelom nizu drugih djelatnosti od esencijalne važnosti za Grad Labin i Općine Raša, Kršan, Sveta Nedjelja i Pićan u čijem je vlasništvu.

Komentiranje nije dozvoljeno.