OTVARANJE EDUKACIJE – ŠKOLE ZA BIOREAKTORSKO KOMPOSTIRANJE: Tehnix sutra prezentira nove tehnologije za biorazgradivi otpad

U Donjem Kraljevcu u Međimurju sutra se održava Tehnixova prezentacija pogona za bioreaktorsko kompostiranje biorazgradivog otpada u simuliranom okruženju. Riječ je o radionici koja se organizira u suradnji s Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu te konzultantskim timom Akademije tehničkih znanosti Hrvatske. Cilj je upoznati sudionike sa procesom bioreaktorskog kompostiranja biorazgradivog otpada u roku od 6 do 8 tjedana te mogućnostima i perspektivom ovog inovativnog i održivog postupka obrade otpada.

S obzirom na veliki interes, sva mjesta na radionici su popunjena, ali iz Tehnixa najavljuju još sličnih projekata u budućnosti. – Recikliranjem biološki razgradivog otpada do komposta, kao dijela kružne ekonomije prihvatljive za okoliš i ekonomski isplative, KOMPOSTIRANJE je našlo svoje mjesto u gospodarenju otpadom. Radionica je namijenjena svima koji žele dobiti odgovore na pitanja u vezi s kompostiranjem otpada kroz stručna predavanja poznatih stručnjaka u ovom području, kao i kroz praktični dio u simuliranom okruženju uz obuku za rukovanje strojevima, ali i vođenjem procesa bioreaktorskog kompostiranja – poručili su iz međimurske tvrtke.

Komentiranje nije dozvoljeno.