ADRIATIC CEMETERY DAYS U ROVINJU 19.-20.11.: Rezervirajte svoje mjesto na dvodnevnom skupu!

Ovogodišnja konferencija Adriatic Cemetery Days održat će se 19. i 20.11. u Rovinju. Očekuje se okupljanje velikog broja sudionika iz područja pružatelja pogrebnih usluga, komunalnih tvrtki, jedinica lokalne i regionalne samouprave, državnih i međunarodnih institucija, nevladinih udruga, dobavljača tehnologija te svih ostalih uključenih u pogrebne usluge i očuvanje kulturne baštine na Mediteranu.

U dva dana, koliko traje konferencija, sudionike očekuje bogat program koji uključuje plenarna predavanja, panel  rasprave, predstavljanje najboljih praksi te studijske posjete.

Rovinjski stručni skup će ponuditi zanimljiva predavanja s povijesnim, kulturološkim i antropološkim temama s jedne te primjene prostorno-planskih, arhitektonskih i tehnoloških rješenja u upravljanju grobljima s druge strane.Važan dio programa odnosi se na financiranje projekata obnove kulturne baštine iz EU fondova, odnosno turističku valorizaciju grobljanske baštine.

Govorit će se i o uklapanju povijesnih grobalja u prostorno-urbanističke cjeline, izgradnji krematorija, održavanju grobalja, hortikulturi i projektima spomeničke obnove, primjeni sofisticiranih informatičkih rješenja te najboljim iskustvima i praksama.

Tematski naglasci:

  • Valorizacija i turističko brendiranje grobalja
  • Informatička rješenja za upravljanje grobljima
  • Hortikultura i održavanje grobljanske infrastrukture
  • Kulturna i povijesna baština mediteranskih grobalja
  • Pogrebne usluge, oprema i tehnologija
  • Groblja i nasljeđe – socijalni aspekt

Kroz panel rasprave, kratke formate i studijske posjete na terenu, sudionicima se pruža izvrsna prilika za dijalog, upoznavanje sa specifičnostima na terenu i artikuliranje preporuka.

Više informacija i prijave: info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.