OSIGURANA DODATNA SREDSTVA: Ukupno 334 milijuna kuna za reciklažna dvorišta

Zbog velikog interesa jedinica lokalne samouprave, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike produžilo je rok za prijavu na otvoreni poziv za izgradnju i opremanje reciklažnih dvorišta. Gradovi i općine projektne prijedloge mogu pripremati te ih po tome dostaviti do 15. prosinca ove godine.

S obzirom da su reciklažna dvorišta važan segment u kružnom gospodarenju otpadom povećana je alokacija za njihovu izgradnju i opremanje za gotovo 50 mil. KN, sa 284,5 mil. KN na 334 mil. KN. Do sada je ukupno 91 općini i gradu za ovu namjenu izdvojeno gotovo 230 mil. KN.

U cilju daljnjeg uspostavljanja potrebne infrastrukture za gospodarenje otpadom, ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić u ponedjeljak 15. listopada sastao se s dvadeset gradonačelnika i razgovarao o EU sufinanciranju izgradnje i opremanja postrojenja za sortiranje korisnih komponenti otpada.

Tom prigodom predstavljen je i EU poziv za sufinanciranje izgradnje i opremanje samog postrojenja koji je u pripremi, a sve kako bi se ubrzale prijave najvažnijih projekata za ovaj dio sustava gospodarenja komunalnim otpadom.

Komentiranje nije dozvoljeno.