NOVI KORAK U IZGRADNJI CGO-a LEĆEVICA: Hrvatsko-slovenski konzorcij izabran za prvu fazu radova

Zajednica ponuditelja, u kojoj su hrvatski Sarađen te slovenski GH Holding i VGP Drava Ptuj, projektirat će i graditi prvu fazu Centra za gospodarenje otpadom Lećevica u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Zajednička ponuda triju tvrtki od 155,6 milijuna kuna bez PDV-a bila je najpovoljnija na javnom natječaju, a prilikom potpisivanja ugovora direktor Regionalnog centra čistog okoliša d.o.o. Ivan Vukorepa zahvalio je svima prisutnima, posebice Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Splitsko-dalmatinskoj županiji na pomoći oko pripreme i dosadašnje provedbe projekta.

„Svjesni smo da je ovo tek početak i da nas čeka još izazova, ali puno smo posla napravili u proteklih šest mjeseci te s jednakim optimizmom nastavljamo dalje. Sve naše aktivnosti koje provodimo su u skladu s vremenskim rokovima koje smo postavili još u travnju i vjerujemo da ćemo s partnerima iz odabrane Zajednice ponuditelja uspješno privesti kraju ovu prvu fazu realizacije Centra“, kazao je.

Projekt izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Lećevica“ služit će potrebama za gospodarenje miješanim komunalnim otpadom Splitsko-dalmatinske županije s kapacitetom mehaničko-biološke obrade od 110 tisuća tona godišnje.

Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji je 611,4 milijuna kuna, a projekt se sa 71 posto sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. U financiranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Splitsko-dalmatinska županija te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Rok za dovršetak prve faze realizacije CGO-a je 14 mjeseci.

Komentiranje nije dozvoljeno.