NAJAVA: Europske direktive i vodne usluge u BiH

Mostar postaje središte razgovora o izazovima sektora vodnih usluga u Bosni i Hercegovini. U ponedjeljak, 29. listopada predstavnici isporučitelja, jedinica lokalne i regionalne samouprave, državnih institucija, akademski stručnjaci, konzultanti i projektanti raspravljat će o unaprjeđenju i prilagodbi vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja na europskom putu BiH. 

Sudjelovanje su potvrdili državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike RH Mario Šiljeg, predsjednica Hrvatskog društva za zaštitu voda Mara Pavelić, zastupnik u Europskom parlamentu Ivica Tolić i mnogi isporučitelji vodnih usluga i jedinice lokalne i regionalne samouprave iz cijele regije.

Iako BiH obilježava bogatstvo vode kao prirodnog resursa, stanje vodnih usluga i infrastrukture zahtijeva konstantna ulaganja, posebice u procesu pridruživanja Europskoj uniji, koja pred države članice postavlja visoke standarde u domeni vodoopskrbe, odvodnje, pročišćavanja i sigurnosti. Osnovni cilj ovog specijaliziranog sektorskog skupa je stvoriti platformu za razmjenu stručnih mišljenja i iskustava za provedbu infrastrukturnih projekata financiranih iz EU, s naglaskom na planiranje i pripremu projektne dokumentacije.

Konferencija može stvoriti pretpostavke za pokretanje mnogobrojnih EU i znanstveno-istraživačkih projekata na području vodno-komunalnog gospodarstva te pridonijeti postizanju još boljih komunalnih standarda.

Sudjelovanje je bez naknade, uz obaveznu prijavu na info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.