LJETNI KOMUNALNI RADOVI U RIJECI: Pripreme za europsku prijestolnicu kulture

Rijeka će 2020. preuzeti titulu Europske prijestolnice kulture. Ovog ljeta se izvode najopsežniji ljetni radovi na riječkoj komunalnoj infrastrukturi u posljednjih petnaestak godina –istaknula je pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević.

Ljetno smanjenje intenziteta prometa omogućit će odvijanje brojnih radova na riječkim prometnicama i komunalnoj infrastrukturi. KD Vodovod i kanalizacija izvodi radove na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg sustava odvodnje u Krešimirovoj ulici, za koje je utvrđeno privremeno prometno rješenje koje ujedno smanjuje protok vozila kroz grad.

Riječki prioriteti su nastavak izgradnje komunalne infrastrukture, sustav vodoopskrbe, kanalizacije  i elektroinstalacija bivšeg kompleksa Benčić, te druga faza radova na Turističkom kompleksu Costabella, za koje je također uspostavljena privremena regulacija prometa u Opatijskoj ulici, zaključila je Miličević.

Nastavlja se rekonstrukcija teretnog kolodvora Rijeka – Brajdica i reorganizacija cestovnog i željezničkog prometa koje vrši HŽ Infrastruktura, a započeli su i radovi na uklanjanju objekta i iskopu građevinske jame u Tizianovoj ulici, gdje će se izgraditi stambeni kompleks s 250 stambenih jedinica.

Gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio je odluku o zabrani izvođenja svih ostalih radova na nerazvrstanim cestama u razdoblju od 15.06. do 15.09., nastalu na sugestiju Turističke zajednice u svrhu turističke promocije grada. Vrlo je teško pomiriti sve različite interese, čak i donošenjem neke opće odluke, jer trebamo uzeti u obzir više od tisuću iznajmljivača u Rijeci, no veliki gradski projekti imaju svoje zadane rokove i ne mogu zaustaviti ni obustaviti, budući da je riječ o velikim investicijama koje će promijeniti grad – dodao je Obersnel.

Komentiranje nije dozvoljeno.