STUDIJSKA ZA KOMUNALCE I JLS: Posjeta u Helsinki i Sankt Peterburg

Nakon prethodnih posjeta Danskoj i Švedskoj, časopis Komunal ove godine organizira studijsko putovanje u ruski Sankt Peterburg te finsku prijestolnicu Helsinki. Predstavnici komunalnih tvrtki, jedinica lokalne i područne samouprave, nadležnih institucija i dobavljači opreme imat će priliku posjetiti razna postrojenja, upoznati se s funkcioniranjem komunalnog sektora, sustava zbrinjavanja otpada, vodoopskrbe i odvodnje te javnog prijevoza.

Sudionici će dobiti kompletnu sliku lokalne infrastrukture i komunalnih praksi na baltičkom sjeveru. Sankt Peterburg, kao četvrti europski grad po veličini, ima impresivnu urbanističku, kulturnu i povijesnu pozadinu te visoke razvojne ciljeve, ali i brojne probleme s uklanjanjem tranzicijskog nasljeđa.

S druge strane, posjeta se odvija i u Helsinkiju koji se smatra svjetskim liderom u primjeni najboljih komunalnih rješenja, dok je istovremeno Finska snažno predana postizanju održivih ciljeva, niskih emisija, recikliranju otpada te primjeni pametnih rješenja za otpadne vode.

Posjeta će se održati od 8. do 12. rujna. Broj sudionika je ograničen na 30. Prijave su još uvijek otvorene na: info@komunal.hr ili +385 1 6329 111.

Komentiranje nije dozvoljeno.