GKP PRE-KOM NAJAVIO CILJEVE DO 2025. GODINE: Žele podići odvojeno sakupljanje i obradu na 75 posto

Grad Prelog i 11 općina i GKP PRE-KOM još su 2016. godine zajedno pristupili strategiji Zero Waste 2020. te krenuli u izgradnju „društva bez otpada“.

„Donijeli smo vrlo zahtjevne ciljeve i to da ćemo odvojeno sakupiti i obraditi 70% korisnog otpada do 2020. godine, no odvojeno smo sakupili i obradili 65% otpada. Zacrtali smo smanjenje miješanog komunalnog otpada na 50 kg po stanovniku do 2020., no ostvarili smo 70 kg po stanovniku“, istaknuli su iz PRE-KOM-a.

Ipak, ističu kako se ti podaci odnose na srednje vrijednosti svih 12 JLS, što znači da neke imaju bolje rezultate, a neke slabije. Ipak, ostvareni rezultati nalaze se u vrhu RH, ali i na području cijele EU svrstavaju se među bolja ostvarenja u gospodarenju otpadom.

Istaknuli su i ciljeve za naredni period u kojem očekuju daljnje poboljšanje rezultata. U narednih pet godina glavni ciljevi su im da odvojeno sakupljanje i obradu korisnog otpada podignu na 75 %, smanje količinu miješanog otpada na 60 kg po stanovniku te izgrade reciklažo dvorište za prihvat i obradu građevinskog otpada.

Komentiranje nije dozvoljeno.