FLORA NABAVILA PRVI TROKOMORNI SMEĆAR NA HIBRIDNI POGON: Više od polovice iznosa je sufinancirala EU

U sklopu Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga za projekt Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada, a koji uključuju dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, virovitička Flora je nabavila trokomorni smećar na hibridni pogon. Riječ je o prvom takvom vozilu u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe.

Flora je još prije 15 godina prva počela inovativno u svoju flotu komunalnih vozila uvoditi višekomorne smećare za odvojeno prikupljanje otpada te jedina u Hrvatskoj već pet godina ima samo trokomorne smećare.

Novo vozilo ima nadogradnju s tri potpuno odvojene i neovisno upravljive komore pogonjene punjivim baterijskim sklopom. Osim bitnog smanjenja troškova goriva, smanjenja emisije CO2, eliminacije buke, niti ostali pozitivni ekološki učinci na ljude i okoliš nisu zanemarivi.

Vozilo je u 54-postotnom iznosu, a što iznosi 1.480.000 kn, sufinancirano iz spomenutih EU fondova, a flora će svoj udio u cijeni vozila otplatiti kroz tri godine financijskim leasingom.

Iz Flore podsjećaju i kako su još 2013. izgradili solarnu elektranu snage 30 kWp na krovu skladišne hale na lokaciji sjedišta Društva. „Proizvodimo struju i sada vozimo na struju, može li bolje?“, poručili su iz tvrtke.

Foto: Flora Vtc

Komentiranje nije dozvoljeno.