ENERGIJOM SUNCA DO PITKE VODE: Vodovod grada Vukovara želi povećati primjenu zelene energije

Vodovod grada Vukovara je 2. travnja objavio poziv za nadmetanje za izgradnju sunčane elektrane te se do kraja svibnja očekuje otvaranje ponuda. Sunčana elektrana biti će ukupne snage 480 kW što će biti dostatno za 63% potrebne električne energije za proizvodnju pitke vode, a procijenjena vrijednost investicije je 2,7 milijuna kuna.

„Riječ je o projektu koji će u konačnici osigurati pitku vodu proizvedenu energijom sunca“, istaknuli su iz Vodovoda i dodali kako njime žele podići razinu svijesti o dostupnosti i mogućoj primjeni zelene energije.

„Cilj nam je u budućem razdoblju ulagati u obnovljive izvore energije kako bi poslovanje u što većoj mjeri prilagodili proizvodnji i potrošnji zelene energije. Postoje i drugi veliki potrošači električne energije kao što su crpne stanice i sami UPOV koje također planiramo opremiti solarnim panelima kako bi veći dio energije dobivali iz prirode“, kazali su.

Također, rekli su i kako povrat investicije očekuju u razdoblju od 5-6 godina.

Uz navedeno, Vodovod nastavlja i u ovoj godini s ulaganjem u infrastrukturu pa su tako do sada proveli natječaj za sanaciju cjevovoda odvodnje vrijednog 1,5 milijuna kuna, za sanaciju vodoopskrbe mreže u vrijednosti 1,7 milijuna kuna te natječaj za nastavak izgradnje UPOV-a vrijednog 71 milijun kuna.

Komentiranje nije dozvoljeno.