OPĆINA FUŽINE UNAPRIJEDILA SUSTAV GOSPODARENJA OTPADOM: Nabavljeno novo vozilo od međimurskog Tehnixa

Sustav za gospodarenje otpadom u Općini Fužine pospješit će specijalno vozilo za sakupljanje i odvoz selektivnog otpada, vrijedno nešto više od 1 milijun kuna. Riječ je o specijalnom komunalnom vozilu EKOMUNAL tvrtke Tehnix za sakupljanje, prijevoz i isipavanje prikupljenog reciklabilnog otpada, a sufinancirano je sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova u 85%-tnom iznosu.

„Ovaj projekt ima mnogostruku važnost. S jedne strane osigurava nam provođenje ekoloških politika što nam je imperativ u Općini Fužine, a s druge strane sinergijski spaja EU fondove i kvalitetnog isporučitelja, hrvatsku tvrtku Tehnix koja se dokazala na području eko industrije“, istaknuo je David Bregovac, načelnik Općine Fužine prilikom potpisivanja ugovora.

„Nabavom ovog visokokvalitetnog vozila, kao i nedavno nabavljenim reciklažnim dvorištem, stvorili smo uvjete za kvalitetnije upravljanje gospodarenjem otpadom čime će se postići učinak u sakupljanju otpada od vrata to vrata, doprinijeti smanjenju ukupne količine odloženog otpada na odlagalište i rasteretiti okoliš“, naglasila je Ana Merle, direktorica KTD Fužine.

Tehničke, ekološke i ekonomske prednosti novog vozila su višestruke, ističu iz Općine. Vozilo ima garantiranu voznu uporabu do 1 milijun kilometara, niski su troškovi održavanja te je, između ostaloga, i niža potrošnja goriva.

„Veseli me što su komunalna poduzeća prepoznala našu kvalitetu, profesionalnost servisne službe organizirane u Tehnixu te nam novim narudžbama i ugovorima preko javnih natječaja daju povjerenje u ostvarivanju njihovih benefita koji građanima osiguravaju jeftiniju i kvalitetniju uslugu zbrinjavanja komunalnog otpada“, kazao je Željko Horvat, zamjenik direktora tvrtke Tehnix.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.