ĐURĐEVAC NASTAVLJA ULAGANJA U ZAŠTITU OKOLIŠA: Nabavljeno 7.500 kanti za odvojeno prikupljanje otpada

Nakon što je prethodno nabavljeno 250 kontejnera za odvojeno sakupljanje papira, plastike, stakla, metala, tekstila i biootpada za zgrade i poslovne subjekte, u Đurđevac je sad stiglo i 2.500 kanti za odvajanje papira.

Kante su nabavljene u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a u narednim danima očekuju još 5.000 kanti za plastiku i biootpad. Kante će se podijeliti građanima s područja grada Đurđevca i prigradskih naselja što će znatno doprinijeti povećanju odvojeno sakupljenog otpada te će se tako smanjiti odlaganje komunalnog otpada na odlagalištu.

„Zadovoljni smo rezultatima koje imamo u posljednje tri godine jer je napredak u recikliranju očit. Količine su u stalnom porastu tako da u 2021. očekujemo još više odvojenog otpada. Odlagalište se u ovoj situaciji i sporije puni jer stiže manje količina komunalnog otpada“, naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

„Povećanjem odvajanja otpada došlo je i do povećanja posla na reciklažnom dvorištu, a sav odvojeni otpad koji se prikupi od građana još se dodatno sortira. Paralelno s nabavom kontejnera i kanti za recikliranje, u tijeku su i  prvi radovi na projektu kompostane i sortirnice, a koji će zajedno zaokružiti priču odvajanja otpada u našem gradu“, zaključio je gradonačelnik.

Komentiranje nije dozvoljeno.