ČISTOĆA EDUCIRA ZAGREPČANE: Počinju dvomjesečne edukacije o otpadu

Zagrebačka Čistoća započinje dvomjesečne edukacije pod sloganom „Odvojeno skupljanje otpada – Mijenjamo navike!“ po zagrebačkim parkovima i gradskim trgovima. Cilj edukacija je informiranje i educiranje građana o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju te odgovornom postupanju s otpadom, a prva radionica održat će se u subotu, 14. rujna, u parku Bundek.

Iz Čistoće su poručili da je to nastavak edukacija koje su se održale po mjesnim odborima i gradskim tržnicama tijekom prošle i ove godine. – Pozivamo sve zainteresirane građane Zagreba, posebice obitelji s djecom da nas posjete na našim štandovima na zajedničko druženje te da se kroz igru i razgovor uz brojne edukativne materijale što više upoznamo o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju i odgovornom postupanju s otpadom – izjavio je Jure Leko, voditelj podružnice Čistoća.

Riječ je o maloj školi razvrstavanja otpada kroz praktične primjere, a radionice su prilagođene i za djecu koja će se moći zabaviti crtajući te igrajući igre „Ekodrom“ i „Ekoforija“.

Komentiranje nije dozvoljeno.