AIR FRANCE SE ISKUPLJUJE ZA ŠTETU: Ulažu znatna sredstva u „zelene“ projekte

Air France je odlučio nadoknaditi štetu koja nastaje emisijom ugljikovog dioksida iz njihovih aviona na unutarnjim letovima, rekla je Anne Rigail, CEO ove francuske kompanije. Milijuni eura tako će se utrošiti na projekte sadnje stabala, zaštite šuma i prijelaz na zelenije izvore energije i to do 2020. godine.

Podsjetimo, Air France je bio na udaru zbog znatnih emisija ugljika (285 g CO2 / km po putniku) koje daleko premašuju sve ostale vrste prijevoza pa je tako Francuska u srpnju najavila da će uvesti nove poreze na avionske karte koji bi se kretali između 1,50 i 18 EUR po letu.

Kompenzacija za svakodnevnu štetu koju uzrokuje 500-injak letova ove kompanije u Francuskoj je samo dio plana kako osigurati zeleniji transport. Na letovima će se isto tako moći sortirati otpad, a kompanija će uložiti znatna sredstva u istraživanje održivih alternativa. – Zračni prijevoz spaja ljude i promiče otvorenost prema svijetu. Želimo biti pokretačka snaga za akciju i inovacije u stvaranju održivog zrakoplovnog sektora – rekla je Rigail. Plan kompanije, istaknula je Rigail, je i za 50% smanjiti emisije do 2030. godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.