OSIJEK DOBIVA DVA NOVA RECIKLAŽNA DVORIŠTA: „Bit će pokriven cijeli grad“

Osijek će do 2020. godine odvajati 50% komunalnog otpada, uvjereni su u gradskoj upravi. Inače, Osijek je prvi hrvatski grad koji je donio plan gospodarenja otpadom, a sad je napravio nove korake prema odgovornom postupanju s otpadom.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota najavio je otvorenje reciklažnih dvorišta ukupne vrijednost 8 milijuna kuna za 9. listopada, a na njima će se odvojeno prikupljati 42 vrste otpada. Nova reciklažna dvorišta nalaze se u Gornjem Gradu i Retfali, a u planu je i izgradnja još jednog u Donjem Gradu. Inače, Osijek već ima reciklažno dvorište na Jugu II, a mjesečno ga posjeti više od 2000 građana.

Novost je, ističe direktor Unikoma Davor Vić , što će se u sva dvorišta moći ću samo s unikomovom karticom. – Na taj će se način evidentirati otpad, a karticom ćete se identificirati kao građanin Osijeka te da ste fizička osoba, a ne primjerice obrtnik – objašnjava Vić i nadodaje kako će reciklažno dvorište Retfala raditi parnim datumima od 8 do 15 sati, a Gornji grad od 13 do 20 i obrnuto neparnim datumima. Subotom će oba raditi od 8 do 15, a Jug II i dalje dvokratno te nedjeljom i praznicima.

Komentiranje nije dozvoljeno.