ADIDAS ĆE VEĆINU SPORTSKE OPREME PROIZVODITI OD OTPADNE PLASTIKE: Bolja i održivija budućnost

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača sportske opreme – njemački Adidas sklopio je partnerstvo s ekološkom organizacijom Parley for the Oceans kako bi plastični otpad pretvorio u sportsku odjeću.

Tvrtka godišnje proizvede više od 400 mil. pari cipela, a s obzirom na to da je poznato kako je tekstilna industrija jedan od najvećih zagađivača, njemački se gigant odlučio za korištenje plastike prikupljene iz obalnih područja poput Maldiva. Nakon što se prikupi, plastični otpad će se razvrstati te poslati na preradu u Adidasovu tvornicu, a gdje će se potom koristiti za proizvodnju recikliranog poliestera.

Trenutno je gotovo 40% Adidasove odjeće napravljeno upravo od recikliranog poliestera, a do 2024. njime planiraju u potpunosti zamijeniti sav poliester. Osim toga, Adidas trenutno razvija i cipelu naziva Futurecraft Loop koja se u potpunosti može reciklirati. Tako će ju kupci moći vratiti, a ona će se preraditi u potpuno novi par. Očekuje se kako će Futurecraft Loop obuća biti dostupna od iduće godine. Iz Adidasa poručuju kako je ovo tek početak, ali zasigurno veliki korak prema boljoj i održivijoj budućnosti.

Komentiranje nije dozvoljeno.