684 MILIJUNA KN ZA VODNOKOMUNALNU INFRASTRUKTURU: Bolji standard za Zaprešić i okolicu do kraja 2022. godine

 

U Zaprešiću je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić, procijenjene vrijednosti 684 mil.HRK. Čak 71% vrijednosti projekta sufinancirat će se EU sredstvima, 20% će pokriti Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode, a ostatak će izdvojiti Grad Zaprešić i šest općina obuhvaćenih projektom.

Realizacijom ovog projekta doprinijet će se očuvanju zdravlja ljudi, zaštiti izvorišta voda za piće, kao i zaštiti vodnih resursa i povezanih ekosustava u cjelini. Dobrobiti ovog projekta osjetit će 19.118 stanovnika koji će biti spojeni na sustav javne odvodnje. – Priključenost na području aglomeracije Zaprešić bit će povećana sa  sadašnjih 69% na 92%, a na području aglomeracije Kraj Donji sa sadašnjih 0% na 91% – istaknuo je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

Cijeli projekt trebao bi biti gotov do 2022. godine, a njime će se smanjiti i gubici u sustavu te će se osigurati funkcionalnost i veći stupanj pouzdanosti vodoopskrbe za dodatnih 6.861 stanovnika. Uz navedeno, dogradit će se i postojeći uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Prvi natječaji raspisat će se tijekom jeseni, a početak izgradnje očekuje se tijekom 2020. godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.