NOVI AUTOBUSI ZA SPLITSKI „PROMET“: Manje troše i manje zagađuju okoliš

Gradu Splitu isporučena su 34 nova autobusa za „Promet“. Riječ je o novih 20 zglobnih i 14 solo gradskih niskopodnih autobusa vrijednih 73,9 mil.HRK. Europska unija sufinancira 85 posto tog iznosa iz Kohezijskog fonda, a preostali dio dolazi iz proračuna Republike Hrvatske.mar

Josip Bilaver, državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture istaknuo je da je ovo prva faza obnove voznog parka Prometa d.o.o.: – Na ovaj način želimo potaknuti veći broj građana da koriste javni prijevoz. Time se povećava i njihova sigurnost, sigurnost vozača, ali i svih onih koji sudjeluju u prometu.

Isto tako, novi autobusi manje zagađuju okoliš i troše manje goriva pa se očekuju i niže cijene. – Nova vozila ne bi trebala značiti nove cijene. Dapače, kako mi predviđamo, s daljnjom obnovom voznog parka, to su manji troškovi održavanja i manji troškovi u svezi goriva. Cijene ne bi trebale ići prema gore nego bi trebale biti niže nego što su bile do sada – istaknuo je direktor Prometa, Miroslav Delić.

Nova 34 autobusa prometovat će u 16 općina i gradova, izuzetak su Dugi rat i Seget.

Komentiranje nije dozvoljeno.