ŽUPAN PAUK O MJERAMA: „Pomoć treba doći sa svih razina vlasti – od lokalne do europske!“

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk za Lider je prokomentirao mjere koje se poduzimaju u borbi protiv koronavirusa i ustvrdio kako je Vladin paket mjera vrijedan 30 mlrd. KN velika pomoć za sve obrtnike, poljoprivrednike i poduzetnike.

Isto tako, smatra kako pomoć treba doći s nekoliko razina – od lokalne do nacionalne, ali i Europske unije. – Kad je riječ konkretno o mojoj, Šibensko-kninskoj županiji, da bismo ublažili negativne posljedice na gospodarstvo izazvane pandemijom koronavirusa, pripremamo paket mjera od kojih je jedna i donošenje odluke o mogućnosti odgode otplate kredita – rekao je Pauk i dodao kako će se u njegovoj županiji posljedice snažno osjetiti zbog turističke orijentacije.

Prokomentirao je i sredstva iz europskog proračuna, točnije 37 mlrd. EUR koje će države moći preusmjeriti onamo gdje je taj novac najpotrebniji. – Hrvatska u toj preraspodjeli može iskoristiti 1,16 mlrd. EUR, a kako će ih upotrijebiti, odlučuje Vlada RH. Vjerujem da će taj novac biti usmjeren u goruća područja – zdravstvo i očuvanje javnih mjesta – rekao je Pauk.

Komentiranje nije dozvoljeno.