ZAGREB IZGLASAO POSKUPLJENJE ODVOZA: Od veljače računi postaju viši za sve građane

Zagrebačka Gradska skupština uspjela je iz trećeg pokušaja okupiti kvorum i izglasati poskupljenje odvoza smeća u Zagrebu. Prvi pokušaj izglasavanja nije uspio 10.12. kada su zastupnici tu točku raspravili, no prije glasovanja oporba je napustila sjednicu i time srušila kvorum.

Sjednica se nastavila 11.12. u jutarnjim satima kada je za kvorum nedostajao jedan zastupnik iz redova vladajućih što se promijenilo kada je Krešimir Kartelo iz stranke Neovisni za Hrvatsku svojim dolaskom omogućio kvorum i izglasavanje poskupljenja, iako se sam izjasnio protiv.

Prema novoj odluci, poskupljenje odvoza smeća za građane Zagreba kreće od veljače kada će svi, neovisno o veličini stana ili broju ukućana, odvoz smeća plaćati minimalno 68 KN. U cijenu će biti uključen i varijabilni dio koji će ovisiti o količini proizvedenog otpada, odnosno množit će se broj odvoza otpada s veličinom spremnika. Prema neslužbenoj procjeni, varijabilni dio cijene trebao bi prosječno iznositi oko 40 KN što bi značilo da će prosječna minimalna cijena odvoza smeća iznositi 110 KN.

Komentiranje nije dozvoljeno.