VLAKOVI PONOVNO PROMETUJU: Željeznica apelira na poštivanje svih zaštitnih mjera!

Od danas je diljem Hrvatske ponovno uspostavljen redoviti željeznički putnički prijevoz u unutarnjem prometu. Radnim danom vozit će 642, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova, obavijestili su iz HŽPP-a. Ipak, međunarodni vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj i obrnuto neće voziti, kao ni  pogranični vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i obrnuto.

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri. HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke.

Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

Komentiranje nije dozvoljeno.