U ZAPREŠIĆ STIŽE PRVA ELEKTRIČNA ČISTILICA: Vrijedna je 1,6 milijuna kuna

Kroz javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o sufinanciranju nabave komunalnih vozila i plovila na alternativna goriva, komunalnom poduzeću Zaprešić d.o.o. odobrena su sredstva za nabavu električne čistilice.

Vrijednost čistilice iznosi 1,6 milijuna kuna, od čega 40% sufinancira Fond, dok će se ostatak podmiriti sredstvima Grada Zaprešića i Zaprešića d.o.o.

Nakon provedenog postupka javne nabave, ugovor o nabavi vozila potpisan je s tvrtkom RASCO d.o.o., a čistilica će se pridružiti voznom parku zaprešićkog komunalnog poduzeća do sredine sljedeće godine.

Foto: Grad Zaprešić

Direktor Domagoj Mikuš izrazio je posebno zadovoljstvo što je ugovor sklopljen s hrvatskim proizvođačem, a član Uprave tvrtke RASCO Mario Štefanec pojasnio je da je proizvod u potpunosti razvijen u Hrvatskoj, u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva. „Vozilo je prvi put javnosti predstavljeno prošle godine, a nakon brojnih strojeva koje smo prodali diljem Europe, veseli nas što je Zaprešić prvi hrvatski grad čije će ulice čistiti LYNX Charge“, rekao je.

Foto: RASCO

„Zadnjih nekoliko godina nastojimo što više poticati obnovljive izvore energije, energetsku učinkovitost i općenito održivi razvoj. I ovim, naizgled malim činom, potvrđujemo gradsku politiku ekološke osviještenosti“, poručio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Komentiranje nije dozvoljeno.