SPLIT NASTAVLJA RAZVOJ ODRŽIVE MOBILNOSTI: Stiglo još 200-tinjak javnih bicikala

U sklopu projekta proširenja mreže sustava javnih bicikala, ali i nastavka ulaganja Grada Splita i Split parkinga, grad pod Marjanom dobio je još 194 novih bicikala. Time se ukupan broj javnih bicikala popeo na 280, a broj postaja na 51.

„Po broju javnih bicikala prvi smo grad u Hrvatskoj. Radimo na planu urbane i održive mobilnosti. Bicikle smo vratili građanima i javnom prostoru. Naravno, pred nama je izrada infrastrukture i novih staza i trasa za bicikliste“, rekao je prilikom predstavljanja gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Direktor Split parkinga Marko Bartulić naveo je kako se sustav javnih bicikala u Splitu pokazao kao pun pogodak: „Čak 11.000 biciklističkih pretplatnika, od čega su 80 posto građani Splita, od početka uvođenja ovog sustava napravilo je kilometražu jednaku osam krugova oko Zemlje“.

Podsjetimo, Grad Split uveo je sustav javnih bicikli kroz EU projekt REMEDIO u srpnju 2019. godine kada je, uz financijski doprinos Split Parkinga koji je prepoznao važnost uvođenja alternativnog oblika javnog prijevoza, pušten u rad sustav javnih bicikala s mješovitim kontingentom bicikala.

170 bicikala (120 električnih i 50 klasičnih) i 35 postaja iz predstavljenog kontingenta financira i postavlja gradska tvrtka Split parking, a još 24 bicikala (16 električnih i 8 klasičnih) te četiri postaje osigurao je Grad Split kroz EU projekt SUTRA.

Komentiranje nije dozvoljeno.