SLAVONSKI BROD DOBIO MODERAN AUTOBUSNI KOLODVOR: Energetski je učinkovit i opremljen e-punionicom

Na perone novog autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu tijekom vikenda su pristigli prvi autobusi. Konkretno, trenutno je u funkciji paviljon u kojemu se nalaze blagajna za prodaju karata, čekaonica za putnike i toaleti, a nakon završetka opremanja autobusnog kolodvora u funkciji će biti i preostala dva paviljona u kojima će se nalaziti popratni sadržaji, ističu iz Grada.

Projekt izgradnje novog autobusnog kolodvora započeo je u svibnju 2020. godine, a nova zgrada usklađena je s okolišem i postojećim okruženjem te je ovim projektom uređena površina od ukupno 5.800 m2. „Novi objekt autobusnog kolodvora energetski je učinkovit te je opremljen električnom punionicom za automobile i autobuse. Suvremeno uređena građevina sadrži tri paviljona, a potpunim opremanjem kolodvora, korisnici autobusnog prijevoza imat će na raspolaganju i pekarnicu, kiosk, caffe bar i druge slične sadržaje potrebne za kvalitetnu provedbu autobusnog prijevoza“, naglašavaju iz Grada.

Isto tako treba istaknuti da je novi autobusni kolodvor u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti. Koliko je projekt izgradnje novog objekta autobusnog kolodvora značajan za Slavonski Brod, svjedoči i činjenica da je autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu jedan od tri najfrekventnija u Republici Hrvatskoj.

Komentiranje nije dozvoljeno.