POVIJESNI PROJEKT U ZAPREŠIĆKOM KRAJU: Započeli 683 mil. KN vrijedni radovi na poboljšanju vodno-komunalne mreže

U Gradu Zaprešiću i šest okolnih općina započela je realizacija projekta „Za čisto i bistro“, kojim će se poboljšati vodno-komunalna infrastruktura na području aglomeracija Zaprešić i Kraj Donji. Riječ je o projektu vrijednom više od 683,8 mil. KN, a više od 70% troškova pokrit će se bespovratnim sredstvima Europske unije.

Projektom će se na sustav javne odvodnje priključiti dodatnih 13.267 stanovnika, postavit će se 2,5 km novih cjevovoda te izgraditi, rekonstruirati i sanirati 141,3 km mreže odvodnje. Osim toga, izgradit će se 36 crpnih stanica, dok će se dvije rekonstruirati, a izgradit će se i dva retencijska bazena ukupnog kapaciteta 850 m3 te nabaviti četiri nova vozila za održavanje sustava.

„Ekipirani smo i spremni za ovaj veliki i zahtjevni projekt – imamo vrlo kvalitetne voditelje projekata i nadzora, kao i vrlo kvalitetne izvođače radova s velikim iskustvom i zato znam da će biti puno manje problema nego što će biti zadovoljstva kada projekt završi krajem 2023. godine“, rekao je Željko Majcen, direktor Vodopskrbe i odvodnje Zaprešić i zamolio građane za strpljenje i podršku zbog početka radova.

Proširenje postojeće mreže odvodnje omogućit će povećanje priključenosti na mrežu odvodnje u aglomeraciji Zaprešić sa sadašnjih 69% na 91%, dok će se priključenost na području aglomeracije Kraj Donji sa sadašnjih 0% povećati na 90%.

Dogradnjom i rekonstrukcijom vodoopskrbe mreže smanjit će se gubici u sustavu te osigurati funkcionalnost i veći stupanj pouzdanosti vodoopskrbe na cijelom vodouslužnom području.

„Nakon nebrojeno mnogo sastanaka, planova i dogovora – raduje me što je došlo vrijeme da radovi na aglomeraciji Zaprešić krenu! Naša podrška najvećem projektu zaprešićkog kraja nikada nije bila upitna i ova je investicija točka na i zbog koje će Zaprešić ostati mjesto ugodnog življenja za nas, a napose za našu djecu“, zaključio je gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk.

Projekt je službeno započeo u rujnu 2019. godine, a završetak danas započetih radova se očekuje u travnju 2023. godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.