POTPISANI UGOVORI ZA SUSTAV NAVODNJAVANJA U SLAVONIJI: Poljoprivredna godina neće ovisiti o vremenskim uvjetima

Nakon što su prošle godine Hrvatske vode s Osječko-baranjskom županijom potpisale Sporazum o sufinanciranju izgradnje sustava navodnjavanja Puškaš tijekom 3 godine, nedavno je potpisan i ugovor za 2020. godinu kojim se za izgradnju osigurava 8,75 mil. KN.

Trogodišnji Ugovor o sufinanciranju Programa izgradnje sustava navodnjavanja Puškaš vrijedan je 17 mil. KN, a prema ugovoru koji su potpisali župan Ivan Anušić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obveza Županije iznosi 1,75 mil. KN, a Hrvatskih voda 7 mil. KN.

Sustav navodnjavanja Puškaš obuhvaća 916 ha na području Općine Draž, a potrebne količine vode osigurat će se iz akumulacije Topoljski Dunavac. – Budući da je uočeno da se crpljenjem vode iz Topoljskog Dunavca narušava njegov biološki minimum, planirana je i izgradnja crpne stanica Šarkanj na Šarkanjskom Dunavcu kako bi se osiguralo potrebne količine vode za biološki minimum, kao i za optimalno stanje vode za navodnjavanje za vrijeme sušnih razdoblja – naglasio je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

Također, potpisan je i Ugovor o sufinanciranju izrade projektne i druge dokumentacije za 6 sustava navodnjavanja na području Osječko-baranjske županije za 2020. godinu u vrijednosti 3,22 mil. KN.

Komentiranje nije dozvoljeno.