OTVORENA NOVA JAVNA GARAŽA U ZAPADNOM DIJELU ZAGREBA: Riješen je dugogodišnji problem s nedostatkom parkirališnih mjesta

Zagrebački holding objavio je kako je s radom započela deseta javna garaža na području Zagreba kojom upravlja podružnica Zagrebparking. Novootvorena javna garaža nalazi se u sklopu Kliničke bolnice Sveti Duh. Smještena je na četiri podzemne etaže s 477 parkirališnih mjesta i prostire se na površini od 14.445 m2.

Opremljena je sustavom za automatsku naplatu i centralno upravljanje koji omogućuje plaćanje parkirališne karte putem SMS-a i mobilne aplikacije ZgPark. Sustav ima ugrađene kamere za prepoznavanje registracijskih oznaka, čime se korisnicima omogućuje izlazak iz garaže bez prinošenja kartice terminalu.

Time je znatno smanjeno vrijeme izlaska vozila iz garaže, a samim time i smanjena emisija CO2. U sklopu garaže korisnicima je dostupno 10 punionica za električna vozila, obiteljski parking i parkiralište za hibridna vozila te besplatno parkiranje za bicikle.

„Nova garaža također ima sve odlike zelene garaže, te će bez sumnje pridonijeti kvaliteti pružanja usluge parkiranja u gradu Zagrebu, a time i kvaliteti života u našoj metropoli“, poručili su iz Zagrebačkog holdinga. Cijena parkiranja bit će 5 kuna za satno parkiranje, dok će mjesečna pretplatna karta iznositi 300 kuna.

Komentiranje nije dozvoljeno.