NASTAVAK PROJEKTA AGLOMERACIJE NAŠICE: Podizanje kvalitete života na našičkom području

U Donjoj Motičini potpisana su dva ugovora o izvođenju radova na izgradnji linijskih objekata šireg našičkog u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice“, vrijednog 207,8 milijuna kuna. Riječ je o ugovorima koji se odnose na dogradnju vodnokomunalne infrastrukture u općini Donja Motičina (30,2 mil. KN) i šireg našičkog područja (33,6 mil. KN).

Ravnateljica Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora Elizabeta Kos naglasila je kako su koristi od izvođenja radova na rekonstrukciji i dogradnji vodnokomunalne infrastrukture višestruke.

„Ovo je jedan od 60 projekata koji su odobreni u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. koji su zajedno vrijedni više od 25 milijardi kuna. Izgradnjom vodoopskrbne i odvodne mreže na širem našičkom području, stvorit će se uvjeti za normalan razvoj grada Našica i okolnih mjesta, a preko 90% stanovnika priključit će se na javnu odvodnju. Istovremeno ćemo riješiti probleme gubitka u sustavu vodoopskrbe koji su ovdje preko 38% što će dovesti do racionalnijeg korištenja vode“, istaknula je Kos.

„Ovaj ugovor će za Donju Motičinu značiti daljnji razvoj sustava odvodnje koji u ovom trenutku još uvijek nije na prihvatljivoj razini. Treba istaknuti da će se ovim projektom izgraditi gotovo 60 kilometara, što kanalizacijskih, što vodoopskrbnih cjevovoda što dovoljno govori o veličini ukupnog zahvata“, kazao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Predviđeni završetak projekta očekuje se do kraja 2023. godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.