Najava – Studijska posjeta Izrael 16.-20.10.2023.

U organizaciji časopisa Komunal te uz podršku Izraelskog instituta za izvoz i Veleposlanstva Izraela u Hrvatskoj priprema se studijsko putovanje komunalnog sektora i JLS u Tel Aviv u periodu od 16.-20.10.2023. Očekuje se kako će u delegaciji sudjelovati predstavnici institucija, energetskog sektora, gradonačelnici i načelnici općina, kao i predstavnici komunalnih tvrtki iz područja otpada i vodno-komunalnih djelatnosti.

Izrael razvija pametne i moderne tehnologije koje ostvaruju najbolja rješenja u području softvera, sigurnosti i nadzornih sustava u komunalnom sektoru i nesumnjivo je kako je Izrael lider u visokotehnološkim rješenjima za pametno upravljanje vodama, otpadom i drugim smart rješenjima.

Predviđen je bogat tehničko-edukacijski program za hrvatsku delegaciju koja će posjetiti i poznati sajam Agritech, specijaliziranu manifestaciju u području komunalne infrastrukture, energetike, poljoprivrede, navodnjavanja i vodnog gospodarstva. Planiraju se i posjete nizu ključnih tvrtki poput Mekorota, nacionalne tvrtke za upravljanje vodama. Izraelci su neosporni svjetski lideri u upravljanju pametnom infrastrukturom, pitkom i otpadnom vodom te prednjače u procesima desalinizacije i navodnjavanja.

Osim Tel Aviva posjetit će se i gradovi Haifa i Jeruzalem, uključujući i lokalna postrojenja za desalinizaciju vode, te održati sastanci s izraelskim institucijama i tvrtkama, a prilikom prošle studijske posjete veliku podršku hrvatskim tvrtkama pružio je i Izraelski institut za izvoz. Planirano je kako će se delegacija u Tel Avivu sastati s predstavnicima Veleposlanstva RH u Izraelu.

http://www.komunal.hr/wp-content/uploads/2023/08/Studijska-Izrael-2023-telop_page-0001-3.jpg

Prijave na info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.