MODERNIZACIJA ŽELJEZNICA: Stiže 12 novih elektromotornih vlakova iz Končara

Hrvatske željeznice – Putnički prijevoz (HŽPP) osigurale su financijska sredstva te se nastavlja proizvodnja 12 elektromotornih vlakova za gradsko-prigradski i regionalni prijevoz. Prvi od 12 novih vlakova bit će isporučen za 14 mjeseci nakon čega se očekuje isporuka jednog vlaka mjesečno, tj. tijekom 2021. i 2022. godine.

Tako će Končar-Električna vozila proizvesti 6 elektromotornih vlakova za regionalni prijevoz i 6 za gradsko-prigradski prijevoz. Novi elektromotorni vlakovi bit će četverodijelne niskopodne garniture maksimalne brzine 160 km/h opremljeni rampama za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima te prostorom za bicikle.

U vlakovima će biti suvremeni sustav grijanja i hlađenja te videonadzor, a za putnike će biti osiguran besplatan pristup internetu (WiFi). Zaustavljanja u službenim mjestima najavljivat će se na displejima i putem razglasa. –  Nabava novih motornih vlakova unaprjeđuje kvalitetu prijevozne usluge, pouzdanost i raspoloživost vozila uz mnogo niže operativne troškove i mogućnost povećanja frekvencije vlakova i broja putnika, a novi vlakovi doprinose i smanjenju onečišćenja okoliša – poručuju iz HŽPP-a.

Komentiranje nije dozvoljeno.