KAPITALNI PROJEKT U IMOTSKOM: Potpisani ugovori za 160 mil. KN vrijedne radove na vodnokomunalnoj infrastrukturi

Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić prisustvovao je popisivanju tri ugovora iz projekta „Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i vodoopskrbe aglomeracije Imotski“.

Ugovori su potpisani između komunalnog poduzeća Vodovod Imotske krajine i izvođača radova, i to za izgradnju kanalizacijske i vodoopskrbne mreže naselja Glavina Donja-zapad, Donji Proložac i Postranje, kanalizacijske i vodoopskrbne mreže naselja Glavina Donja-istok, Medvidovića Draga i Donji Vinjani, te nadogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Imotski s izgradnjom postrojenja za solarno sušenje mulja.

„Provedbom projekta osigurat će se povećanje priključenosti na sustav javne odvodnje u aglomeraciji Imotski sa sadašnjih 13% na 63%“, istaknuo je ministar Ćorić.

Dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić naglasio je da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugovoreno 6 aglomeracija. „Ovo je kapitalni projekt za ovo područje. To je nešto što ulijeva optimizam da će stanovnici ovoga dijela naše županije imati kvalitetan i ugodan život u budućnosti“, rekao je Šošić.

Radovi se realiziraju se u okviru projekta „Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i vodoopskrbe aglomeracije Imotski“ koji se sufinancira sredstvima Europske unije iz  Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta je 288,7 milijuna kuna, od čega EU sufinanciranje iznosi 161,6 milijuna kuna.

Provedbom projekta smanjit će se gubici u sustavu javne vodoopskrbe sa 81% na 40% te će se rekonstrukcijom priključaka osigurati poboljšana usluga vodoopskrbe za oko 3.000 stanovnika.

Komentiranje nije dozvoljeno.