GROBLJA AKTIVNA NA SAJMU TURIZMA: Predstavit će se Zagreb, Zadar i Rijeka

Na Međunarodnom sajmu turizma Place2go koji će se održati od 13. do 15. ožujka u Zagrebu predstavit će se i Kulturne rute Vijeća Europe koje prolaze Hrvatskom. Jedna od njih je i Ruta europskih grobalja (European Cemeteries Route), te Croatian Cemetery Tour 2020. koju predstavljaju tri groblja u RH: Mirogoj – Zagreb, Gradska groblja Zadar i groblje Kozala u Rijeci.

European Cemeteries Route je međunarodni projekt koji je 2010. godine uvršten u program Europske kulturne rute Vijeća Europe. Do danas se projektu priključilo više od 60 turistički zanimljivih grobalja iz 20 europskih država, među kojima je i Hrvatska.

Osnovni ciljevi ovog projekta su širenje svijesti o značenju europskih grobalja te njihova promocija kao mjesta na kojima se odražava povijesni, kulturni, društveni, arhitektonski te umjetnički razvoj cijele Europe. Kulturnom rutom na europskoj razini upravlja Udruženje europskih značajnih groblja – As­sociation of Significant Cemeteries in Europe kao najveća i najznačajnija organizacija koja brine o grobljima povijesne i umjetničke vrijednosti.

Komentiranje nije dozvoljeno.