GRAD VRBOVSKO DIJELI SJEMENSKI KRUMPIR: Prijavilo se 600 građana, a na 2 ha krumpir će zasaditi i Komunalac

Grad Vrbovsko došao je na zanimljivu ideju kako okupirati građane za vrijeme pandemije koronavirusa te istovremeno osigurati samoodrživost. Tako će građanima donirati sjeme i sadnice poljoprivrednih kultura i sredstva za oplemenjivanje zemljišta, a u proizvodnju će se uključiti i gradsko komunalno poduzeće.

– Ponajprije smo voljni nabaviti sjemenski krumpir, s obzirom da on na našem području dobro uspijeva, a nabavljamo i sadnice jabuka i krušaka te umjetno gnojivo i sredstva za prihranu. Smatramo vrlo važnim u ovim uvjetima da se ljudi na području Grada Vrbovskog bave poslovima vezanim uz proizvodnju hrane – rekao je gradonačelnik Dražen Mufić i nadodao kako ih je pozitivno iznenadio interes građana. – Vjerovali smo da će odaziv biti dobar, ali smo na kraju ostali iznenađeni brojem prijava. Za sadnju krumpira javilo se 600 obitelji, a za sadnju sadnica voćaka krušKe i jabuke čak i više –  istaknuo je Mufić.

Svaka od prijavljenih obitelji za sadnju će dobiti 25 kg sjemenskog krumpira te prateće količine gnojiva i prehrane te po dvije sadnice krušaka i jabuka. U sadnju se uključio i Komunalac, koji će na prostoru od 2 ha zasaditi 3 tone krumpira koje bi trebale donijeti prinos od najmanje 30 tona, a bit će podijeljene školama, vrtićima, pučkoj kuhinji i siromašnijim mještanima, prenosi Novi list.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.