GLOMAZNI OTPAD STVARA PROBLEME U ZAGREBU: Tomašević reorganizirao sustav

Zagrebački otpad ponovno je u središtu pozornosti. Nakon privremenog zastoja u sustavu zbrinjavanja glomaznog otpada, gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je kako je započela organizacija novog sustava bez posrednika u razdvajanju i zbrinjavanju.

Naime, postojeći ugovor s oporabiteljem, koji je trebao vrijediti do siječnja 2022. godine, iskorišten je količinski, što je posljedica povećane potrebe za odvozom nakon potresa te je došlo do privremenog zastoja u sustavu zbrinjavanja glomaznog otpada. Tomašević je također istaknuo kako je poništen natječaj raspisan krajem 2020. godine, kojim bi se privatnim koncesionarima sljedeće dvije godine dalo da zbrinjavaju glomazni otpad po znatno većim cijenama.

Posao zbrinjavanja od sada će raditi gradska tvrtka Čistoća, i to uz pomoć mobilnih drobilica za koje je nedavno završen javni natječaj. „Trenutačno zbog reorganizacije odvoza glomaznog otpada, molimo građane za strpljenje i razumijevanje jer radimo na uspostavi nove metodologije i tehnologije obrade glomaznog otpada koja osigurava ekonomičnost te zahtijeva i određeno vrijeme prilagodbe“, istaknuli su iz Čistoće i nadodali kako su mogući privremeni i kratkotrajni zastoji pri zbrinjavanju određenih vrsta otpada koji se kategoriziraju kao glomazni otpad, kao što su: tapecirani namještaj i ojastučene garniture (madraci, fotelje i naslonjači), podne obloge (linoleum, tepisi, krzno) i slično.

Komentiranje nije dozvoljeno.