Župan Pauk: Projekt CGO Bikarac je za nas od strateškog interesa

Šibensko-kninski župan Goran Pauk predstavio je tijekom konferencije u Bruxellesu projekt CGO Bikarac, vrijedan gotovo 200 mil. KN, od čega se 128,5 mil. KN sufinancira bespovratnim sredstvima EU. U svom se izlaganju osvrnuo na zakonske okvire gospodarenja otpadom, udio oporabe/zbrinjavanja komunalnog otpada u RH, infrastrukturu u sustavu gospodarenja otpadom te razvoj sustava gospodarenja otpadom u Šibensko-kninskoj županiji.

„Možemo reći da trebamo ići u smjeru kapitalno intenzivnog razvoja što obuhvaća velike investicije na svim područjima; od društvenih do komunalnih“ kazao je župan Pauk te naglasio da „brojni primjeri iz Hrvatske pokazuju da pratimo trendove i spremni smo odgovoriti na izazove koje nam donosi neprestani razvoj“.

Projekt Bikarac sadržajno obuhvaća izgradnju postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada (MBO), izgradnju dvije pretovarne stanice, nabavku specijalnih vozila za ekonomičan transport i proširenje sheme odvojenog prikupljanja otpada na cijelo područje Šibensko-kninske županije. Zahvaljujući već izgrađenim pretovarnim stanicama, u Pirovcu i Biskupiji, moći će se garantirati jedinstvenu cijenu po jednoj toni otpada svim JLS bez obzira na njihovu udaljenost od Centra ili pretovarnih stanica. Do sada je, također, završena nabava specijalnih vozila za prijevoz otpada i opreme vrijednosti od 2,1 mil. EUR, objasnio je župan Pauk.

Komentiranje nije dozvoljeno.