ODRŽANA 4. KONFERENCIJA U BRUXELLESU: Obrađene teme R&D, inovacija i EU projekata

Vrhunac ovog dvodnevnog događanja održanog od 29. do 31.1.2018. bio je stručni skup u Europskom parlamentu uz sudjelovanje renomiranih eurozastupnika i predstavnika Europske komisije. Već se proteklih godina za većinu sektorskih dionika nametnula potreba aktivnijeg sudjelovanja u procesu EU odlučivanja oko tema zaštite okoliša i komunalnog gospodarstva.

Dio ovogodišnjih studijskih posjeta i B2B kontakata odvijao se u Londonu i Bruxellesu, gdje se okupio rekordan broj sudionika, donositelja odluka, direktora, načelnika, gradonačelnika i župana te predstavnika sektorskih udruga i visoko-obrazovnih institucija. Sugovornici su bili važni donositelji odluka na razini EU, uključujući predstavnike vodećih europskih institucija.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić bila je domaćin konferenciji na visokoj stručnoj razini, a organizirala je i radni doručak u Parlamentu, gdje su okupljeni brojni hrvatski zastupnici – Davor Škrlec, Željana Zovko, Dubravka Šuica, Ivica Tolić, Marijana Petir, Ivan Jakovčić i Jozo Radoš – iz prve ruke dobili mnogobrojne prijedloge za poboljšanje stanja i komunikacije hrvatskih dionika prema Bruxellesu. Jubilarno, 5. izdanje konferencije, održat će se u Bruxellesu 30. siječnja 2019.

PREUZMITE PRIOPĆENJE

Komentiranje nije dozvoljeno.