ZNANSTVENA KONFERENCIJA U OPATIJI: “Hrvatske vode u zaštiti okoliša i prirode”

Konferencija koja se održavala prošli tjedan u Opatiji, odvija se tradicionalno svake četvrte godine, a prva je održana 1995. godine. Ovaj skup karakterizira znanstveni karakter te ima značajnu ulogu u promicanju vodnog gospodarstva u Hrvatskoj, ističu Hrvatske vode koje podržavaju organizaciju.

Razgranatom strukturom tematskih područja, konferencija omogućava znanstvenicima i stručnjacima vezanim za vodno gospodarstvo sudjelovanje, razmjenjivanje i promicanje mnogih značajnih dosega struke. Do sada je održano šest konferencija i to 1995. i 1999. godine u Dubrovniku, 2003. godine u Osijeku te 2007, 2011. i 2015. godine u Opatiji.

Zbornik radova 7. hrvatske konferencije o vodama sadrži 117 radova. Objavljene radove pripremilo je ukupno 327 autora i koautora iz Hrvatske i inozemstva od čega 286 autora i koautora iz Hrvatske (87 %) i 41 autor i koautora iz inozemstva (13 %). Inozemni autori i koautori su iz Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Novog Zelanda, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije i Velika Britanije. U okviru konferencije bit će održan i okrugli stol na temu međunarodne suradnje u vodnom gospodarstvu.

Komentiranje nije dozvoljeno.