ZERO WASTE CITY ŠIBENIK: Stižu pametni kontejneri koje će oslikati osnovnoškolci

Udruga mladih ”Mladi u EU” zajedno s javnom ustanovom Tvrđava kulture Šibenik i komunalnim poduzećem Zeleni grad Šibenik kreće u provedbu projekta Šibenik Zero Waste City kroz koji će se u ovoj i sljedećoj godini na zanimljive i kreativne načine educirati građani o važnosti recikliranja i zaštite okoliša, a grad Šibenik obogatiti infrastrukturom za odgovorno gospodarenje otpadom.

Predviđeno trajanje projekta je do 2022. godine, a planiraju se nabava opreme za odlaganje otpada te organizacija dječje radionice i volonterskih aktivnosti čišćenja okoliša. Kao jedna od prvih aktivnosti navedenog projekta je kreativni natječaj za osnovnoškolce s područja grada Šibenika, a cilj natječaja je izraditi crteže koji će krasiti tri pametna Bigbelly kontejnera osigurana kroz projekt Šibenik Zero Waste City.

Osim njih, bit će postavljeno još 15 kanti za odvajanje otpada te dodatnih 20 kontejnera na šibenskim plažama. Inače, projekt Šibenik Zero Waste City u potpunosti  financira The Coca-Cola Foundation, zaklada usmjerena unaprjeđenju zajednica u kojima posluje tvrtka Coca-Cola.

Komentiranje nije dozvoljeno.