VINODOLSKA OPĆINA UŠLA U VLASNIČKU STRUKTURU EKO MURVICE: Otvoreno novo tržište s 3.700 stanovnika

U Bribiru je potpisan završni dokument u postupku ulaska Vinodolske općine u vlasničku strukturu društva Eko Murvica d.o.o., čiji je jedini vlasnik do sada bio Grad Crikvenica. Time za Vinodolsku općinu dolazi do konačnog rješenja problema nastalih u komunalnom sektoru proteklih godina, a za Grad Crikvenicu, odnosno društvo Eko Murvica d.o.o. do proširenja na novo tržište s cca 3.700 stanovnika.

Vinodolska općina tako će postati vlasnik 5% temeljnog kapitala društva i za to će platiti iznos od 1.016.806,70 kuna kroz jednake rate u idućih pet godina, a po završetku plaćanja će dobiti i svog člana Nadzornog odbora.

Time za Vinodolsku općinu započinje novo razdoblje u pružanju komunalnih usluga. Nakon kraćeg prijelaznog razdoblja regulirat će se pravilno zbrinjavanje komunalnog i reciklabilnog otpada, uvođenje usluge pražnjenja na kućnom pragu korisnika te realna naplata po potrošnji svakog kućanstva zasebno.

Uskoro će se na temelju potpisanog Društvenog ugovora regulirati i ostale komunalne usluge, od održavanja parkova i zelenih površina, upravljanja mjesnim grobljima i mrtvačnicama, ukopima i prijevozu pokojnika te općenito o komunalnom redu u svim mjestima Vinodolske općine.

Komentiranje nije dozvoljeno.