VENECIJA – NOVI DATUM KONFERENCIJE: Talijanska komunalna infrastruktura od 8. do 10.5.

Organizatori konferencije u Veneciji ugovorili su novi termin u svibnju. Ovaj atraktivan stručni skup održat će se od srijede 8.5. do petka 10.05. U novom terminu dostupan je veći broj smještajnih jedinica u hotelu NH LAGUNA VENICE, a sudionici će imati mogućnost za trodnevno upoznavanje s komunalnom infrastrukturom u ležernijem svibanjskom okruženju, koje uključuje mnogobrojne turističke sadržaje posjetu Padovi te vinogradima u podalpskim brežuljcima u Venetu.

Konferencija nudi simultani prijevod na hrvatski jezik tijekom svih sadržaja, a talijanski predavači predstavit će zakonsku regulativu u zaštiti okoliša, govoriti će o izazovima u provođenju EU projekata, stavljajući naglasak na procedure planiranja te specifičnosti komunalnog sektora u gradu spomeniku.

Kako se u ovom povijesnom gradu upravlja komunalnim uslugama? Kako Venecija planira razvoj uslijed godišnjeg pritiska 20 milijuna turista? Kako se sakuplja i gospodari otpadom u najpoznatijem svjetskom gradu – otoku? Kakvi su izazovi opskrbe i kvaliteta pitke vode? Koji je put od problematičnog do brendiranog javnog prijevoza?

Kroz sadržajne studijske posjete i primjere talijanskih stručnjaka konferencija će staviti dodatni naglasak na teme smart cities, modernog urbanizma i financiranja razvoja JLS iz EU fondova. Govorit će se o sakupljanju, prijevozu, zbrinjavanju i recikliranje komunalnog otpada te dati presjek brzog, multifukcionalnog, učinkovitog i dostupnog javnog prijevoza. Specifične teme za Veneciju su česte poplave, odnosno rješavanje mnogobrojnih izazova u vodoopskrbi i odvodnji.

Program počinje u srijedu 8.5. studijskim posjetama, a glavnina konferencijskog programa je u četvrtak, 9.5. dok je u petak 10.5. u popodnevnim satima predviđen završetak konferencije.

Prijave i više informacija: info@komunal.hr | +385 1 6329 111, Časopis Komunal.

Komentiranje nije dozvoljeno.