VELIKI INTERES POSLODAVACA: Samobor izdašno povećao potpore za zapošljavanje u privatnom sektoru

U ožujku ove godine u Samoboru je bilo 780 registriranih nezaposlenih osoba manje nego u 2019. godini, Istovremeno, bilježi se i kontinuirani porast broja stanovnika, a Samobor ih prema dostupnim podacima sada ima oko 42 tisuće.

U skladu s tim, iz Grada Samobora su objavili kako su povećana sredstva za poticanje zapošljavanja u privatnom sektoru za čak 100 tisuća kuna, a javni poziv je u tijeku.

Prošle je godine u ovu svrhu bilo planirano uložiti 265 tisuća kuna, no slijedom povećanog interesa, dva puta je povećavan iznos te je na kraju iz izdvojeno 315 tisuća kuna. Ove je godine planirano 375 tisuća kuna, a hoće li to biti dovoljno ili će se sredstva povećavati, pokazat će interes poslodavaca, ističu iz Grada.

Osobito se potiče zapošljavanje mladih, a poslodavci koji će zaposliti osobu do 30 godina starosti dobit će i veću subvenciju. Osim zapošljavanja mladih, potiče se zapošljavanje u proizvodnom sektoru, gdje su potpore veće.

Sredstva potpora za zapošljavanje mogu koristiti gospodarski subjekti koji su zaposlili osobu s prebivalištem na području grada Samobora. Potpore iznose od 4.000 do 6.000 kuna za svaku novozaposlenu osobu s navršenih 30 godina starosti, za gospodarske subjekte koji obavljaju uslužnu djelatnost te od 5.000 do 7.000 kuna za svaku novozaposlenu osobu do navršenih 30 godina starosti, za gospodarske subjekte koji obavljaju proizvodnu djelatnost.

Svaki poslodavac može godišnje ostvariti pravo na potporu za zapošljavanje za najviše tri novozaposlene osobe.

„Padu nezaposlenosti doprinijele su mjere poticanja razvoja u gospodarstvu, poput potpora (samo)zapošljavanju, potpora za kapitalna ulaganja u proizvodnji i slično, koje se iz godine u godinu realiziraju u sve većim iznosima, ali i potpore u poljoprivredi koje kontinuirano podupiru održavanje i potiču daljnji razvoj poljoprivredne proizvodnje. Tu su i druge mjere gospodarske politike, a treba istaknuti i kako je Samobor grad bez prireza“, poručuju iz Samobora.

„Samobor je u prošloj godini proglašen najboljim gradom za gospodarstvo, a za nas je to dodatna obveza kako bismo ulaganjima i brigom o gospodarskom razvoju opravdali taj status“, dodaje se.

Komentiranje nije dozvoljeno.