VARAŽDIN PLANIRA IZGRADNJU SORTIRNICE: U tijeku je izmjena dokumentacije

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok i direktor gradske tvrtke ČISTOĆA d.o.o. Davor Skroza potpisali su Ugovor o osnivanju prava građenja, a kojim ČISTOĆA d.o.o. osniva pravo građenja na svojoj nekretnini na lokaciji Motičnjak u korist Grada Varaždina radi izgradnje sortirnice.

Važan je to korak kako bi se Grad bio u mogućnosti prijaviti na otvoreni poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike te dostaviti projektni prijedlog za izgradnju i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala (sortirnica). Cilj otvorenog poziva Ministarstva je pružanje potpore jedinicama lokalne samouprave u obliku dodjele bespovratnih sredstava koja će se koristiti za izgradnju i/ili opremanje sortirnice, a prijavu je potrebno podnijeti do 30. lipnja 2020. godine.

Iznos bespovratnih sredstava koji može biti dodijeljen po pojedinačnom projektnom prijedlogu iznosi maksimalno 85% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji može biti dodijeljen pojedinom prijavitelju (jedinici lokalne samouprave) iznosi 50 mil. KN.

S obzirom na to da gradska tvrtka ČISTOĆA d.o.o. za nekretninu na lokaciji Motičnjak ima gotov projekt za izgradnju sortirnice za koji je već dobivena građevinska dozvola, u dogovoru s Gradom Varaždinom usuglašeno je da se Gradu prepusti izgradnja i opremanje sortirnice na lokaciji Motičnjak te je u tijeku izmjena dokumentacije potrebne za izgradnju sortirnice. Ministarstvo je kao jedine moguće prijavitelje na otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava odredilo jedinice lokalne samouprave, a ne i trgovačka društva u vlasništvu jedinica lokalne samouprave pa se tako na poziv ne može prijaviti gradska tvrtka Čistoća, već to mora učiniti Grad Varaždin.

Komentiranje nije dozvoljeno.