USPOSTAVLJEN JAVNI PRIJEVOZ: U Zagrebu 111 autobusnih i 3 tramvajske linije

U ponedjeljak je diljem Hrvatske započelo postepeno popuštanje strogih mjera suzbijanja pandemije koronavirusa, a jedna od odluka je i ponovno pokretanje javnog prijevoza. Nakon više od mjesec i pol dana, gradski i prigradski autobusi voze sve putnike, ali uz stroge mjere.

Prema preporukama epidemologa HZJZ-a, putnici u vozilima trebaju održavati udaljenost od najmanje jednog metra, a preporuča se i nošenje zaštitnih maski te dezinficiranje ruku prije ulaska u autobus. Iz zagrebačkog ZET-a najavljuju kako će nastaviti s dezinfekcijom vozila tri puta dnevno te da će prozračivati vozilo prije i nakon vožnje, kao i prilikom stajanja na stajalištima, a sve kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.

Dodajmo još i da su danas u zagrebu puštene u promet i prve tri tramvajske linije. Ostale tramvajske linije bit će postupno uspostavljane, ovisno o sigurnosnim procjenama i situaciji na trasama kojima prolaze. Novi režim vožnje bit će u primjeni do daljnjeg i ovisit će o razvoju epidemiološke situacije i daljnjim naputcima nadležnih tijela.

Komentiranje nije dozvoljeno.