U PULU STIŽU EKOLOŠKI AUTOBUSI: Naručeno je 20 vozila vrijednih preko 40 mil. KN

Grad Pula će tijekom kolovoza dobiti 20 novih, ekološki prihvatljivih autobusa javnog prijevoza, koji su nabavljeni u sklopu projekta „Nabava SPP autobusa i izgradnja SPP punionice“, financiranog u okviru mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja. Za ovaj projekt realizacije čistog urbanog prometa osigurano je sveukupno 42,7 milijuna kuna europskih sredstava rezerviranih kroz ITU mehanizam iz Kohezijskog fonda i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Pula će zahvaljujući ovom značajnom strateškom projektu, koji je sufinanciran s čak 88 posto bespovratnih sredstava, modernizirati i obnoviti vozni park te uvelike poboljšati uslugu javnog gradskog prijevoza, uvažavajući pritom visoke standarde sigurnosti i kvalitete usluge javnog prijevoza –  istaknuo je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Novi autobusi prilagođeni su osobama s invaliditetom, a bit će opremljeni prema najvišim standardima – klimatizirani, s ugrađenom wi-fi mrežom koja će putnicima omogućiti besplatan pristup internetu. Zahvaljujući prelasku na plin kao pogonsko gorivo u novim autobusima, Grad Pula će dobiti ekološki prihvatljiviji oblik prometa koji će izravno utjecati na smanjenje emisije CO2 u okoliš te posljedično povećanje kakvoće zraka, uz nezanemarivo smanjenje buke u gradu.

Komentiranje nije dozvoljeno.