TRŽNICE U SPLITU: Nije prošao prijedlog MOST-a za besplatni pristup lokalnim OPG-ovima!

Čelni čovjek splitskog MOST-a Ante Čikotić predložio je Gradskom vijeću Splita amandman “OPG Tržnice” kojim bi se omogućio besplatan pristup lokalnim proizvođačima hrane na 28 lokacija raspoređenih po 28 gradskih kotareva te na 7 lokacija na područjima mjesnih odbora.

Žao nam je što predstavnici nekih stranaka nisu prepoznali potrebe 13.932 obiteljska poljoprivredna gospodarstava u Županiji, jer se ovaj amandman može realizirati uz malu volju Grada Splita koji u njegovoj realizaciji treba sudjelovati s poprilično neznatnim sredstvima. Za nabavku drvenih štandova na rasklapanje potrebno je oko 245.000 KN, istaknuo je Čikotić, te dodao kako su gradske službe trebale samo definirati lokacije i uvjete, pod kojima bi se lokacije besplatno ponudile OPG-ima iz Splitsko-dalmatinske županije.

Ovaj koncept tržnice omogućuje izravnu prodaju i komunikaciju proizvođača i kupca, smanjuje troškove i čini cijenu proizvoda konkurentnijom i samim time kupac jeftinije dolazi do željenog – domaćeg proizvoda. Ovaj projekt nudi veliki potencijal za osiguravanje dostupnosti domaće i zdrave hrane odnosno proizvoda svim stanovnicima Grada Splita, zaključio je Čikotić.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.