USKORO PANNONIAN CEMETERY DAYS: Konferencija o grobljima u Osijeku 14.-15.05.!

Po prvi puta specijalizirani skup na temu upravljanja grobljima, iz mediteranskih gradova konferencija seli na kontinent i održat će se od 14. do 15. 05. 2019. u Osijeku. Događaj se etablirao kao središnje mjesto okupljanja profesionalaca, stručnjaka, akademske zajednice i svih koji grobljima žele upravljati na što stručniji i profesionalniji način. Domaćin je tvrtka Ukop d.o.o. iz Osijeka, koja ove godine provodi niz aktivnosti na uređenju osječkih grobalja te priprema dokumentaciju za najveći projekt ove godine, a to je gradnja kremacijske peći u prostorima zgrade na Centralnom groblju.

Konferencija ima za cilj artikulirati potrebe JLS i komunalnih društava i predložiti konkretne mjere financiranja obnove i proširenja groblja. Također će potaknuti intenzivniju suradnju komunalnih tvrtki, institucija i donositelja odluka te akademske zajednice na većoj promociji i kulturnoj i turističkoj valorizaciji groblja kao specifičnom dijelu komunalnih usluga.

Eminentni predavači govorit će o potrebi standardizacije prostornog uređenja i procedura, hortikulturnom oblikovanju i turističko-promotivnim aktivnostima. Digitalne tehnologije nezaobilazna su tema u dijelu promocije, ali i upravljanja, dok pravna regulativa i danas predstavlja svojevrstan izazov. Glavni dio skupa problematizirat će potrebu za novim programima financiranja te će glavni cilj biti usmjeren prema donošenju konkretnih zaključaka i prijedloga nadležnim institucijama.

Dodatni sadržaji:

  • Studijske posjete: povijesna groblja u Osijeku, centralno groblje sv. Ane, Baranja
  • Zajednička večera: Vinarija Josić (Planina 194, 31307, Zmajevac)

Preporučeni smještaj: hotel Osijek (*sudionici sami rezerviraju smještaj /uz napomenu za konferenciju Pannonian Cemetery Days).

Komentiranje nije dozvoljeno.