SPLIT GRADI DEVET JAVNIH GARAŽA: Gradit će se po modelu „Design and Build“

Na Sućidru, Ravnim Njivama, Mertojaku i Lokvama gradit će se prve četiri od planiranih devet javnih garaža, u kojima će se nalaziti 1.000 parkirnih mjesta.

Inače, Split parking je zajedno s Društvom arhitekata Splita početkom ove godine proveo natječaj za izradu arhitektonsko-urbanističkih rješenja za javne garaže na devet splitskih lokacija, s ciljem pronalaska najboljih rješenja kojim se predviđa izgradnja 2197 parkirališnih mjesta u devet garaža. Ukupna vrijednost ulaganja procijenjena je na 97,5 milijuna kuna s PDV-om.

Nove garaže u Splitu trebale bi se graditi po modelu Design and Build (Projektiraj i gradi), što znači da bi nakon postupka javne nabave odabrani izvođač u suradnji sa stručnjacima najprije krenuo u izradu projekte dokumentacije na temelju odabranog idejnog rješenja, u ishođenje potrebnih dozvola te potom u samu gradnju.

Paralelno, Split parking krenuo bi i u sanaciju postojećih gradskih javnih garaža za koje su već izrađeni izvedbeni projekti sanacije, a sljedeći korak je provedba javnog natječaja u svrhu odabira izvođača. U sanaciju bi tako najprije trebale garaža u Smiljanićevoj, Šimićevoj, na Zagorskom putu, Pujankama i Odeskoj.

Komentiranje nije dozvoljeno.